Campanie derulată de

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

hello@changetomorrow.ro

Campanie de strangere fonduri: „Ofera-le o zi de maine mai buna”


Progres donatii
8.928 lei donati pana acum
Doneaza si tu

 

Scopul campaniei

In Romania sunt 3000 de copii care sufera de diabet tip 1 si sunt nevoiti sa duca un mod de viata care le afecteaza copilaria. Copiii trebuie sa se intepe de minim 10 ori pe zi si sa faca minim patru injectii. Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice doreste prin aceasta campanie sa achizitioneze sisteme de monitorizare continua a glicemiei fara intepaturi pentru cat mai multi copii, sisteme care sa informeze la orice moment, copilul, familia acestuia, si medicul de starea glicemiei.

Si totul fara intepaturi si cu mult mai putina durere pentru a le reda o copilarie normala!

Doar cu ajutorul tau putem realiza acest lucru!

Poti dona 2 EURO prin SMS la 8837 sau online:

Doneaza si tu Fii alaturi de ei

De ce aceasta campanie?

Stiti ce inseamna sa te intepi de minim 10 ori pe zi, sa storci cate o picatura de sange pentru a vedea nivelul glicemiei si apoi sa te gandesti ce sa faci sa aduc glicemia in parametrii normali?

Stiti ce inseamna ca de minim patru ori pe zi sa iti faci cate o injectie? Iar apoi sa te gandesti ce poti manca pentru a pastra glicemia in limite normale?

Stiti ce inseamna ca de cate ori te joci sa te gandesti daca nu cumva glicemia ta a scazut prea mult sub limita si sa iti pierzi constiinta?

Stiti ce inseamna sa iti doresti sa fii ca ceilalti copii si sa nu poti pentru ca depinzi de un tratament si de un regim?

Ei stiu! 3000 de copii din Romania stiu si sufera!

Impreuna putem sa le redam echilibrul

„Act Today to Change Tomorrow” este o campanie de strangere de fonduri pentru copii cu diabet tip 1 din Romania. Ne dorim sa le redam echilibrul si o zi de maine mai buna (cu mai putine intepaturi) prin intermediul unor echipamente noi si mai putin invasive.

ECHILIBRUL este definit si ca: “proporție justă, raport just între două lucruri opuse; o stare de armonie care rezultă din aceasta” sau starea de normalitate in care viata decurge conform legilor sale firesti.

V-ati aflat in situatia de a va pierde ECHILIBRUL? De a va cauta starea de normalitate?

Nu este placut! Nu este de dorit!seringa2

Imaginati-va un copil de 12 ani care de 20 de ori pe zi isi pune acelasi set de intrebari: “E mare? E mica? Am voie sa mananc asta? Daca mananc biscuitele imi creste glicemia mult? Oare pot sa ma joc cu colegii sau imi scade glicemia prea mult? Cat mai am pana la injectie? Oare am facut doza corecta? Cand mi-am verificat glicemia ultima data? Mi-am luat insulina? Ohh, unde imi sunt testele?….”

Multiplicati aceste intrebari cu cele pe care si le pun membrii familiei unui copil diabetic si poate veti intelege ce reprezinta normalitatea pentru noi.

E

CHILIBRUL pentru cei 3.000 de copii diabetici din Romania pleaca de la aceasta realitate, de la aceste intrebari care apar permanent pentru mentinerea unei stari de normalitate.

Nu este usor! Viata capata alta semnificatie, sistemul de valori se schimba.

Setul de intrebari prezentat exclude problemele legate de integrarea sociala, problemele regimului de viata, de prietenii, toate apar cu varsta!

Viata are un cu totul alt sens cand numarul minim de intepaturi pe zi este 10 – 4 injectii cu insulina si 6 verificari ale nivelului glicemiei, inca de la varsta de 2 ani sau mai mic.

Dar lucrurile nu se opresc aici. Exista teama de hipoglicemii, de hiperglicemii, de come diabetice, exista frica teribila de viitor. Viitorul poate veni, in cazul in care echilibrul nu a fost pastrat, cu orbire, insuficienta renala grava, amputatii ale membrelor inferioare…. Si acesta este doar un tablou static al unui moment din viata unui diabetic.

Si acum revin…De ce aceasta campanie?

Pentru ca timpurile au mers mai departe, stiinta ne-a ajutat, exista sisteme moderne de monitorizare si injectare a insulinei care, chiar daca nu reduc decat partial apasarea acelor intrebari, reduc macar durerea unui ac care te inteapa zilnic.

Aceste sisteme pot ajuta un copil suferind de diabet, sa uite o parte mica din povara pe care o duce zilnic cu el si sa il ajute sa ajunga mai usor la ECHILIBRU.

Pentru aceasta Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a demarat aceasta campanie de stangere de fonduri, pentru achizitionarea de sisteme de monitorizare a glicemiei fara intepaturi, pentru a ajuta copiii diabetici ai Romaniei sa zambeasca mai mult, sa se joace mai mult, sa ajunga mai usor la ceea ce au nevoie: la o stare de ECHILIBRU.

cover2

Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice va multumeste pentru implicare si pentru umarul pus la o zi de maine mai buna!

Va multumim!

Doneaza acum Implica-te


Cum vom derula campania

14 Noiembrie - Start Campanie

Lansarea oficiala a campaniei de strangere de fonduri "Act Today to Change Tomorrow" are loc pe 14 Noiembrie 2016, cu ocazia Zilei Internationale a Diabetului

Raising Awareness

Continuam campania prin intermediul retelelor online, televiziuni si radio pentru a informa populatia de posibilitatea de a veni in ajutorul copiilor cu diabet tip I din Romania.

Oferim ziua de maine

Cu ajutorul tuturor fondurilor stranse prin intermediul campaniei "Act Today to Change Tomorrow" vom achizitiona echipamente pentru a imbunatati viata cat mai multor copii cu diabet tip I din Romania.