Campanie derulată de

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

hello@changetomorrow.ro

Fetita, 2 anisori. Diagnostic: diabet zaharat insulino dependent


Progres donatii
8.928 lei donati pana acum
Doneaza si tu

Fetiță, 2 anișori. Diagnostic: diabet zaharat insulino dependent

“Schimbarea din viața noastră a început când fiica mea avea doar 2 anisori. În urma unei răceli banale starea ei s-a înrăutățit atât de tare încât a ajuns luată de SMURD și internată la terapie intensivă.

Nu am cuvinte să pot descrie când mi-am văzut copilul întubat și cu diagnosticul de diabet zaharat insulino dependent, pe moment nu am înțeles despre ce era vorba. După 3 zile de comă am ajuns la clinica de pediatrie unde am stat internate aproape 40 de zile. Pe lângă faptul că am fost pusă în fața faptului implinit cu replica “Asta e, cu asta va trăi”, nu am primit alte explicații sau îndrumări din partea cadrelor medicale.

Nu cred că își poate imagina cineva privirea copilului meu întrebând “De ce, mami, de ce-mi faci asta”. Durerea pe care am simțit-o când am înțepat-o în degetele ei firave pentru prima oară… Au trecut aproape 5 ani de atunci, 5 ani grei, plini de teamă. Mi-e teamă să dorm, o înțep în jur de 15 ori pe zi plus injecțiile cu insulina fără de care nu poate trăi.

Noaptea mă trezesc din 2 în 2 ore, mă uit dacă respiră, îi fac glicemia, o notez, și în funcție de cât are, urmează să-i fac o corecție, să-i dau apă cu zahăr, să aproximez neajunsurile pe care le avem pe lângă faptul că testele nu ne ajung deloc.

Fiica mea este dependentă de mine, simptomele nu sunt mereu aceleași și nu pot să-mi dau seama ce se întâmplă cu ea fără să îi fac o glicemie și de multe ori aparatul are erori – încă un test care se pierde și trebuie refăcut.

Fetița mea nu își dă seama când îi este rău, fetița mea nu știe să-și facă singură glicemia, insulina nici atât și nici nu aș lăsa-o singură – este substanță letală!

Trimit zilnic mesaje pe rețelele de socializare pentru a cerși pur și simplu ajutor, de ce? Pentru că nu mă descurc, pentru că testele sunt prea puține, nu ne ajung și pentru că acești copii au nevoie de un regim special de alimentație și multe altele. Acești copii au dreptul la viață…”

Cum poți ajuta copiii cu diabet tip 1 din România

În Romania sunt 3000 de copii care suferă de diabet tip 1 și sunt nevoiți să ducă un mod de viață care le afecteaza copilăria, precum cel descris de Alin.

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice dorește prin campania „Act Today To Change Tomorrow” (http://www.changetomorrow.ro/) sa achizitioneze sisteme de monitorizare continuă a glicemiei fără înțepături pentru cât mai mulți copii, sisteme care sa informeze la orice moment, copilul, familia acestuia, și medicul de starea glicemiei.

Și totul fără înțepături și cu mult mai puțină durere pentru a le reda o copilărie normală!

Doar cu ajutorul tău putem realiza acest lucru! Poți reda echilibrul unui copil cu diabet tip 1 donând orice sumă dispui prin intermediul site-ului http://www.changetomorrow.ro sau donând 2 EURO prin SMS la 8837.

Doneaza un senzor de glicemie DONEAZĂ 2€ PRIN SMS! Trimite textul „Diabet” LA 8837

Îți mulțumim!

De ce aceasta campanie?

Stiti ce inseamna sa te intepi de minim 10 ori pe zi, sa storci cate o picatura de sange pentru a vedea nivelul glicemiei si apoi sa te gandesti ce sa faci sa aduc glicemia in parametrii normali?

Stiti ce inseamna ca de minim patru ori pe zi sa iti faci cate o injectie? Iar apoi sa te gandesti ce poti manca pentru a pastra glicemia in limite normale?

Stiti ce inseamna ca de cate ori te joci sa te gandesti daca nu cumva glicemia ta a scazut prea mult sub limita si sa iti pierzi constiinta?

Stiti ce inseamna sa iti doresti sa fii ca ceilalti copii si sa nu poti pentru ca depinzi de un tratament si de un regim?

Ei stiu! 3000 de copii din Romania stiu si sufera!