Campanie derulată de

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

hello@changetomorrow.ro

Denisa, 5 ani. Diagnostic: Diabet Tip 1


Progres donatii
8.928 lei donati pana acum
Doneaza si tu

Denisa, 5 ani. Diagnostic: Diabet Tip 1

„Numele meu este Andreea și sunt mama unei fetițe, Denisa, în vârstă de 5 ani. Am aflat în urmă cu 3 ani că fetița mea are diabet tip 1, iar de atunci viața noastră s-a schimbat major și a devenit foarte grea!

O zi în viața noastră noastră se desfășoară așa: îi măsor glicemia – cu picătura de sânge și glucometru de 15 ori pe zi și îi fac minim 3 injecții cu insulină. Optisprezece înțepături zilnice. Fiica mea este nevoită să mănânce de 7-8 ori pe zi, dar imaginați-vă că fiecare gram de mâncare este cântărit.seringa2

Statul ne oferă 3 teste de glicemie pe zi, însă noi ajungem să folosim 15. O cutie de teste cu 50 de bucăți costă între 70 și 80 de lei în farmacii – această cutie ne ține 3 ZILE. Desigur, există senzori pentru a evita 15 înțepături zilnice, unul costă 60 de euro și are o durată de 14 zile, dar nu găsim în România. Alte țări din Europa oferă astfel de senzori gratuit.

Primim pentru 3 luni 10 ace de unică folosință cu care trebuie să facem injecțiile dar care nu sunt de ajuns, nici nu putem să cumpărăm în plus pentru că nu se găsesc în farmacii.

Știți ce simte fetița mea când trebuie să o înțep cu 10 ace timp de 3 luni ca să îi fac câte 270-300 de injecții?

Dacă nu avem grijă de copiii noștri cu diabet tip 1, ei pot să cadă în comă și să nu mai fie. Cu ce au greșit ei? Nu ajunge și nu se mai termină suferința lor?

Cum pot să las o fetiță cu diabet tip 1 de 7 ani singură la școală? Acolo nu sunt cadre medicale care să poată să aibă grijă de ei.

Să nu uităm că ei mănâncă altfel, un pachet de biscuit fără zahăr costă aproape dublu decât unul cu zahăr, și la fel este la orice produs pentru diabetici.”

Cum poți ajuta copiii precum Denisa

În Romania sunt 3000 de copii care suferă de diabet tip 1 și sunt nevoiți să ducă un mod de viață care le afecteaza copilăria, precum cel descris al Denisei.

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice dorește prin campania „Act Today To Change Tomorrow” (http://www.changetomorrow.ro/) sa achizitioneze sisteme de monitorizare continuă a glicemiei fără înțepături pentru cât mai mulți copii, sisteme care sa informeze la orice moment, copilul, familia acestuia, și medicul de starea glicemiei.

Și totul fără înțepături și cu mult mai puțină durere pentru a le reda o copilărie normală!

Doar cu ajutorul tău putem realiza acest lucru! Poți reda echilibrul unui copil cu diabet tip 1 donând orice sumă dispui prin intermediul site-ului http://www.changetomorrow.ro sau 2 EURO prin SMS la 8837 cu textul „Diabet”.

Doneaza si tu DONEAZĂ 2€ PRIN SMS! Trimite textul „Diabet” LA 8837

Îți mulțumim!

De ce aceasta campanie?

Stiti ce inseamna sa te intepi de minim 10 ori pe zi, sa storci cate o picatura de sange pentru a vedea nivelul glicemiei si apoi sa te gandesti ce sa faci sa aduc glicemia in parametrii normali?

Stiti ce inseamna ca de minim patru ori pe zi sa iti faci cate o injectie? Iar apoi sa te gandesti ce poti manca pentru a pastra glicemia in limite normale?

Stiti ce inseamna ca de cate ori te joci sa te gandesti daca nu cumva glicemia ta a scazut prea mult sub limita si sa iti pierzi constiinta?

Stiti ce inseamna sa iti doresti sa fii ca ceilalti copii si sa nu poti pentru ca depinzi de un tratament si de un regim?

Ei stiu! 3000 de copii din Romania stiu si sufera!