Campanie derulată de

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

hello@changetomorrow.ro

Scrisoare din partea unui copil de 12 ani cu diabet tip 1


Progres donatii
8.928 lei donati pana acum
Doneaza si tu

Scrisoare din partea lui Alin, 12 ani, Diabet Tip 1

„Salut,

Numele meu este Alin, vă scriu să vă spun că în urmă cu un an când am fost diagnosticat cu diabet zaharat tip 1 nu aveam încă 12 ani.

Am acceptat situația destul de repede, înțelegând că nu există altă cale și că trebuie să mă înțep zilnic pentru a-mi testa glicemia, cât și pentru a îmi face injecțiile cu insulină.

Sunt elev la Școala de Artă, secția pictură, și asta presupune să îmi folosesc mâinile – să îmi ajungă pe mâini diverse vopseluri și paste pentru modelat. Mă înțep zilnic doar în mâna stângă pentru a-mi proteja mâna dreaptă pe care o folosesc zilnic la școală.

Viața mea ar fi mult mai ușoară dacă aș avea senzor de glicemie ca să nu mai fiu nevoit să mă înțep în momente ale zilei când pictez și modelez, întrerup pentru înțepătura și apoi continui orele de pictură sau modelaj. Însă costurile pentru senzori (consumabili) sunt destul de ridicate și părinții mei nu își permit.

Finalizez scrisoarea aceasta între două glicemii, două insuline și cine mai știe câte stări de rău. Părinții mei mă educă și mă ajută dar viața mea este foarte complicată și eu vreau să trăiesc normal.”

Cum poți ajuta copiii precum Alin

În Romania sunt 3000 de copii care suferă de diabet tip 1 și sunt nevoiți să ducă un mod de viață care le afecteaza copilăria, precum cel descris de Alin.

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice dorește prin campania „Act Today To Change Tomorrow” (http://www.changetomorrow.ro/) sa achizitioneze sisteme de monitorizare continuă a glicemiei fără înțepături pentru cât mai mulți copii, sisteme care sa informeze la orice moment, copilul, familia acestuia, și medicul de starea glicemiei.

Și totul fără înțepături și cu mult mai puțină durere pentru a le reda o copilărie normală!

Doar cu ajutorul tău putem realiza acest lucru! Poți reda echilibrul unui copil cu diabet tip 1 donând orice sumă dispui prin intermediul site-ului http://www.changetomorrow.ro sau donând 2 EURO prin SMS la 8837.

Doneaza un senzor de glicemie DONEAZĂ 2€ PRIN SMS! Trimite textul „Diabet” LA 8837

Îți mulțumim!

De ce aceasta campanie?

Stiti ce inseamna sa te intepi de minim 10 ori pe zi, sa storci cate o picatura de sange pentru a vedea nivelul glicemiei si apoi sa te gandesti ce sa faci sa aduc glicemia in parametrii normali?

Stiti ce inseamna ca de minim patru ori pe zi sa iti faci cate o injectie? Iar apoi sa te gandesti ce poti manca pentru a pastra glicemia in limite normale?

Stiti ce inseamna ca de cate ori te joci sa te gandesti daca nu cumva glicemia ta a scazut prea mult sub limita si sa iti pierzi constiinta?

Stiti ce inseamna sa iti doresti sa fii ca ceilalti copii si sa nu poti pentru ca depinzi de un tratament si de un regim?

Ei stiu! 3000 de copii din Romania stiu si sufera!